414 відвідувачів онлайн
4 907 5

США можуть надати Україні кредитні гарантії на $1 мільярд, – адміністрація Байдена (оновлено)

США можуть надати Україні кредитні гарантії на $1 мільярд, – адміністрація Байдена (оновлено)

Влада США ухвалила рішення надати макрофінансову допомогу Україні.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив в мережі Twitter за підсумками своєї телефонної розмови з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

"Чергова розмова з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Продовжуємо активно координувати зусилля задля захисту України. Вдячний США за рішення надати Україні макрофінансову допомогу. Окремо обговорили діяльність СММ ОБСЄ. Україна зацікавлена у повноцінному функціонуванні місії", – написав Кулеба, не уточнивши подробиць.

Згодом результати телефонної розмови Блінкена та Кулеби також прокоментували у Держдепі США.

"Секретар зазначив, що Сполучені Штати та партнери залишаються єдиними в нашій відданості суверенітету та територіальній цілісності України, включаючи її економічну та фінансову стабільність. Секретар підкреслив, що, хоча безпосереднім пріоритетом Сполучених Штатів є підтримка зусиль щодо деескалації ситуації, будь-яка подальша військова агресія Росії проти України буде зустрічатися швидкою, скоординованою та силовою відповіддю", – йдеться у коментарі спікера Держдепу Неда Прайса.

Увечері понеділка на брифінгу в Білому домі у Вашингтоні радник з національної безпеки США Джейк Салліван уточнив, що США розглядають можливість надати Україні гарантії за суверенними позиками на суму до $1 мільярда, повідомляє Reuters.

"Так, це те, що ми розглядаємо як частину додаткової макроекономічної підтримки, яку ми вивчаємо, щоб допомогти економіці України в умовах тиску, що виникає внаслідок нарощування військових сил Росії", – сказав представник адміністрації Байдена.

За даними агентства, Саллівана раніше вже обговорив це питання з лідерами Конгресу.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Сергій Марченко розповідав, що Київ веде діалог з урядом США про можливість отримання кредитних гарантій для здійснення зовнішніх запозичень. Водночас він констатував, що такі перемовини тривають вже давно, але остаточне рішення з боку США ще не прийняте.

Джерело:  Twitter
Коментувати
Сортувати:
Ну наконец то! А то пацаны из рады уже соскучились за покупкой европейской недвижимости,да и мерседесы пора обновить любовницам.
показати весь коментар
14.02.2022 16:07 Відповісти
Якщо амери проконтролюють кожну копійку (а вони зараз так і будуть робити) - економіка ще протримається.
показати весь коментар
14.02.2022 17:32 Відповісти
******--перестаньте розкрадати бюджет, заставити коломойського і ахметова платити всі податки. .припиніть"велике крадівництва" ,Закрийте програми розкрадання--роздачу смартфонів, наутбуків і ще чорт зна що.
показати весь коментар
14.02.2022 18:15 Відповісти
Все откупаются мрази западные...наплодили диктаторов и шастают к ним туда-cюда, а где санкции!?
показати весь коментар
14.02.2022 18:18 Відповісти
Сохранение эскалации ещё два-три месяца февраль, март-апрель. опасно для экономики Украины, - Сергей Фурса

https://www.youtube.com/watch?v=H0K9VABUr9Y&ab_channel=UKRLIFE.TV
показати весь коментар
14.02.2022 22:00 Відповісти